Чувствам се прекрасно. Така д-р Джеймс Хамблин неизменно отговаря на въпроса как

...
Чувствам се прекрасно. Така д-р Джеймс Хамблин неизменно отговаря на въпроса как
Коментари Харесай

Ето защо американски лекар не се е къпал от 5 години

Чувствам се прелестно. Така д-р  Джеймс Хамблин  неизменно дава отговор на въпроса по какъв начин въобще не се е къпал от пет години.
„ Свиквате с това и се чувствате изцяло естествени “, признава 37-годишният професор по превантивна медицина в Университетското учебно заведение за публично здраве в Йейл в изявление за Би Би Си.
Д-р Хамблин е постоянен помощник на американското списание Atlantic, където през 2016 година е публикувана под заглавието „ Спрях да се окъпвам, само че животът продължи “.
" Прекарваме две години от живота си, като си вземаме душ или вана.  И по този начин, какъв брой време (както и пари и вода) прахосваме? ", написа той тогава.
През 2020 година той в детайли разказва своя опит в книгата „ Чистота: нова просвета за кожата и какъв брой прелестно е да се прави допустимо по-малко ".
Макар Хамблин да е твърдо уверен, че в никакъв случай не би трябвало да стопираме да мием ръцете си със сапун и да мием зъбите си, той има вяра, че не би трябвало да бъдем толкоз деликатни за други елементи на тялото.
Решението за прекъсване на къпането е взето като опит.
" Исках да схвана какво ще се случи ”, изяснява ученият. „ Познавам доста хора, които рядко се къпят, само че желаех самичък да го изживея и да видя какъв ще бъде резултатът. "
И какъв е бил, откакто Хамблин спрял да се къпе през 2015 година?
„ С течение на времето тялото ви привиква от ден на ден и повече и в случай че не употребявате сапун и дезодорант, няма да миришете толкоз зле ", споделя той. „ И кожата ви въобще не се омазнява. "
 Изненада! Тези елементи от тялото миете неверно Изненада! Тези елементи от тялото миете неверно
Съществуват над 2000 бактерии, които живеят по човешкото тяло. Оказва се, че от самото начало сме почиствали разнообразни елементи по неверен...
" Много хора миаят косата си с шампоан, с цел да отстранен мазнината от косата си, а по-късно употребяват еликсир, с цел да втрият изкуствени масла. Но в случай че прекъснете този цикъл, косата ви ще наподобява тъкмо както изглеждаше преди да употребявате тези артикули ", прибавя експериментаторът.
Според лекаря обаче това е еволюционен развой.
Хамблин почнал да употребява все по-малко сапун, шампоан и дезодорант и да се къпе все по-малко. Вместо да се къпе всеки ден, той почнал да го прави на всеки три дни и по-късно изцяло отхвърли да влиза под душа.
„ Искало ми се е да си взема душ, единствено тъй като ми липсваше, миришех неприятно и се усещах замърсен ", споделя Хамблин. „ Но стартира да се случва все по-рядко. "
Според него, колкото по-малко е употребявал вода и препарати, толкоз по-малко той имал потребност от тях.
 С какъв брой топла вода би трябвало да се къпем през зимата С какъв брой топла вода би трябвало да се къпем през зимата
В края на дългия ден няма нищо толкоз успокояващо, колкото парещ душ, изключително в случай че на открито е студено. За страдание, колкото и прелестно д...
В изявление за списание BBC Science Focus през август 2020 година Хамблин е запитан дали го е грижа, че може да мирише неприятно, само че хората към него са прекомерно учтиви, с цел да му посочат.
На това професорът отговори решително, че неведнъж е призовавал сътрудници, другари и познати да го осведомят, в случай че вони.
По този метод той постигнал баланс, при който тялото му спряло да излъчва неприятна миризма.
Освен това Хамблин твърди, че брачната половинка му даже харесва новия му мирис, до момента в който други хора споделят, че той въобще мирише добре.


Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР